Teamwedstrijd Hengelo

Al vroeg op zaterdagmorgen zijn we op weg naar Hengelo(ov) om daar de hele dag met in totaal twintig turnsters wedstrijden te doen op sprong, brug ongelijk, balk en vloer.

Teamwedstrijden, bestaat uit 4-6 turnsters die alle toestellen turnen, waarbij de 3 hoogste scores geteld worden. Er zijn 4 of 5 teams die per wedstrijdronde turnen.

Het is de eerste wedstrijd en erg vroeg in het seizoen, zeker voor de turnsters die voor het eerst aan de regionale wedstrijden meedoen. Spannend, zo voor het eerst op de vierkante vloer met een oefening op muziek, net zoals de Nederlandse turnsters op de WK afgelopen zomer. Bij TGV hebben wij deze vloer niet, dus dat is best lastig te oefenen. Balk is altijd lastig, draaien en springen en lukt de radslag wel of niet? Wedstrijdspanning, het wedstrijdpakje aan, ouders en opa’s oma’s op de tribune en dan ook nog je allerbeste oefening laten zien.

De hele dag opgeteld heeft geresulteerd in 4 bronzen plakken, 3 teams middenbouw (2012-2014) en 1 individueel bij de Jeugd( 2011-2010). Daar zijn we blij mee! We kunnen weer verder trainen met nieuwe elementen of wat zaterdag nog net niet lukte, voor de volgende wedstrijd in maart.

 

Reacties zijn gesloten.