Meisjesgym

Recreatiegym voor meisjes vanaf 6 jaar

Bij TGV Emmeloord heeft iedereen de mogelijkheid om te gymmen. Zo ook de meisjes vanaf 6 jaar. Je kunt op ieder moment van het jaar beginnen in één van de leuke meidengroepen. Iedereen werkt op zijn eigen niveau op een leuke en speelse manier om beter te worden in de sport.

De lessen draaien om het op een leuke manier aanleren van verschillende elementen voor op de balk, aan de brug of rekstok, op de lange mat en voor het springen. Zo wordt er bijvoorbeeld een radslag aangeleerd, gezwaaid aan de ringen maar wordt er ook naar gewerkt om uiteindelijk die salto te kunnen. Hier wordt middels voorbereidende oefeningen naar toe gewerkt. Iedere keer kun je en stapje verder gaan om dichter bij het element te komen en uiteindelijk die salto te kunnen. Ieder kind kan tijdens de les werken op haar eigen niveau. Waar de één nog bezig is met de voorbereidende oefeningen is de ander bezig met het verbeteren van een element.

Behalve het werken aan de turnelementen wordt er ook gewerkt aan kracht, lenigheid, conditie, uithoudingsvermogen en coördinatie. Dit allemaal zorgt er voor dat de elementen beter en makkelijker uitgevoerd worden. Dit wordt op een leuke en soms ook speelse manier aangeboden in de les. Ook wordt er gebruik gemaakt van samenwerken en worden er regelmatig spellen en ontspannende activiteiten gedaan tijdens de les. Apenkooi is een geregeld terugkomende activiteit die altijd leuk blijft.

Lijkt dit allemaal leuk? Kom gerust eens kijken bij de lessen en volg 3 gratis lessen om te kijken of jij het leuk vindt.