Turnfinale 25 mei in Hengelo levert naast mooie plaatsingen ook een 3e prijs op voor Kyra de Vries. (senior)

Maar liefst 9 turnsters en 2 turners kwamen afgelopen weekend uit in de regio finales van het turnseizoen. Turnen is veel en lang trainen, om vervolgens op het juiste moment je beste oefeningen te laten zien in een wedstrijd.

Na een lange tijd van voorbereiden en een aantal voorwedstrijden is het weer tijd voor de finales. Afgelopen zaterdag waren er twee finales. Een wedstrijd in Hengelo voor turnsters van diverse leeftijden, pupillen, jeugd en senioren. En ook in Varseveld waren er wedstrijden voor de instap jongens. De finale is slechts voor 45% van de totaal aantal deelnemers haalbaar, dus als je je geplaatst hebt voor een finale is dat al een hele mooie mijlpaal.

Bij de middenbouw 4( 10-12 jaar) hadden Liv, Noa, Yasmine, Mae en Lisa zich geplaatst. Ze startten bij de balk. Best lastig, omdat je meteen op een 10 cm brede balk de balans en zenuwen de baas moet blijven. Dit deden de dames voortreffelijk, slechts 1 val in deze groep. Bij de jeugdmeiden waren Britt en Lotte geplaatst, deze twee dames mogen ook nog in actie komen bij de toestelfinale, vloer en balk, over 2 weken. Deze keer was Britt 1e op sprong! En  bij de senioren supplement E waren Jorine en Kyra aan de beurt. Beiden bleven op balk staan en hadden een goede wedstrijd tot Jorine op vloer net niet lekker uitkwam voor de eerste serie, het lukte haar om niet te vallen maar hierdoor verloor ze wel wat aan punten. Tot onze grote verrassing werd Kyra 3e. We hebben een goede dag gehad met mooie resultaten!

In Varseveld vormden Kris en Niels (8/9 jaar) in hun 2e wedstrijd, samen met twee turners van Urk, een team. Ze haalden een mooie 5e plek als team. Doordat ze al ervaring hadden opgedaan bij een eerdere wedstrijd ging alles nu al wat beter dan bij de eerste wedstrijd. Individueel werden ze knap 10e en 11e van de 28 deelnemers in hun ronde.

Reacties zijn gesloten.