Greet Weening 35 jaar gym- en turntrainster!

Greet Weening 35 jaar gym- en turntrainster

Dit jaar is het 35 jaar geleden dat Greet Weening haar eerste gymlessen verzorgde. Inmiddels heeft ze jaar in en uit vele uren doorgebracht in de verschillende gymzalen in Emmeloord. Greet begon haar trainerscarrière met het verzorgen van bewegingslessen waarbij met subsidie vanuit de gemeente mensen werden gestimuleerd om te bewegen en de conditie te verbeteren. Deze lessen werden in eerste instantie verzorgd door de christelijke gymvereniging ODI, terwijl Greet zelf nog actief turnde bij SC Emmeloord. In de loop der jaren heeft Greet bij beide verenigingen verschillende groepen gym- en turntrainingen verzorgt. In 2010 fuseerden de Emmeloorder verenigingen tot TGV Emmeloord en kort daarna kreeg de vereniging de beschikking over een prachtige turnzaal met vele mooie voorzieningen voor turntrainingen.

De veelzijdige kennis van Greet maakt het mogelijk dat ze voor zowel jong als oud, recreanten en selectieleden training kan verzorgen. Ze heeft in de loop der jaren vele kinderen onder haar hoede gehad en inmiddels is er zelfs de derde generatie kinderen die net als opa of oma gymles hebben van “juf Greet”.

Om deze mijlpaal te vieren zal er komende week tijdens elke les van Greet aandacht worden besteed aan dit bijzondere jubileum. De aftrap vond afgelopen maandagochtend plaats na afloop van de les aan de dames conditiegroep, dezelfde groep waar haar carrière destijds ook is begonnen.

Het bestuur van TGV spreekt de wens uit om ook komende jaren nog gebruik te kunnen maken van de inzet en ervaring van Greet Weening.

Reacties zijn gesloten.