Nog 2 turnsters door naar de finale 4e divisie!

Play-Off 4e divisie succes voor 2 turnsters van TGV Emmeloord

Zaterdag 10 februari was de Play-Off voor de 4e divisie turnsters die zich niet in één keer hadden geplaatst op 20 januari te Emmeloord. Een tweede kans om samen met de andere 17 turnsters toch nog deel te kunnen nemen aan de finale die zaterdag 24 maart plaats vindt in Hengelo.

De ochtend begon al vroeg met de Instappers. Voor deze meiden hun 2e wedstrijd wat voor sommige meiden nog wel een beetje spannend was. Toch was te zien dat zij al een eerdere wedstrijd hadden gehad. Het ging op de meeste toestellen al veel beter als de eerst keer. Lisa heeft deze wedstrijd een mooie 4e plaats bemachtigd op de Sprong en Willemijn een mooie 3e plek op het onderdeel balk. De instappers zijn geëindigd op een 17e plaats (Lisa), 23e plaats (Willemijn) en een 28e plaats (Jildou). De meiden hebben goed hun best gedaan maar hebben zich helaas niet geplaatst voor de finale.

In dezelfde ronde was het de beurt aan Charlotte Baarda die graag met haar 2 turngenootjes mee wil naar de finale. Ondanks een goede wedstrijd heeft zij met een 8e plaats op vloer en een 10e plaats in totaal heeft zij het helaas niet gered tot aan de finale.

In de tweede ronde was het de beurt aan Amalia en Charlotte Ram. Amalia had niet zo haar wedstrijddag waardoor niet alles ging zoals zij kan. Desondanks heeft zij een 9e plaats op de brug en een 19e plaats aan het einde van de wedstrijd behaald. Bij Charlotte ging alles zijn gangetje. Zij heeft een 3e plaats op sprong en op de onderdelen brug en vloer was zij zelfs de beste in haar categorie. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij met een grote lach en een bronzen medaille naar huis is gegaan en zich heeft geplaatst voor de finale in Hengelo.

In de laatste ronde was het de beurt aan de pupillen 1 en de senior turnsters. Bij de pupil 1 meiden was Demi de enige ik haar categorie van TGV Emmeloord. Zij heeft in deze wedstrijd goed laten zien wat zij kan en hoe ver zij dit jaar gegroeid is. Haar balk oefening was erg stabiel en zonder vallen waardoor zij op dit onderdeel 3e is geworden. Ook haar brugoefening ging erg goed wat heeft geleid tot een 4e plaats. Deze goede wedstrijd heeft haar een mooie 9e plaats opgeleverd maar helaas niet heet geleid tot een finaleplaats.

De laatste turnsters van TGV Emmeloord zijn de senioren. Van de 6 senioren heeft zich er 1 direct geplaatst voor de finale, is Fenna op reis gegaan naar het mooie Sri Lanka en hebben de laatste 4 dames hun 2e kans om zich te plaatsen voor de finale in Hengelo. Het was een zeer goede dag voor Aniek. Haar brugoefening ging zo goed dat zij hierop zelfs een 2e plek heeft bemachtigd. Ook de andere onderdelen gingen niet slecht waarbij zij ook een 4e plaats op balk en een 5e plaats op vloer heeft gekregen. Aniek is voor haar goede wedstrijd beloond met een verdiende zilveren medaille. De andere senioren dames hebben net als Aniek goed hun best gedaan. Op het onderdeel sprong heeft Laura een 3e plaats bemachtigd en Stephanie een mooie 4e plaats. Op de brug heeft na de 2e plaats van Aniek, Mirjam nog een 3e plaats gekregen. Van de seniorendames zijn Mirjam (9e plaats), Laura (10e plaats) en Stephanie (13e plaats) helaas niet door naar de finale.

Een lange dag met twee trotse turnsters die samen met de andere 17 turnsters van TGV Emmeloord op zaterdag 24 maart in Hengelo een finalewedstrijd hebben om zich dan te kunnen plaatsen voor de District finale.

Reacties zijn gesloten.