Selectie Turngroepen

Dames selectie;
Binnen de dames selectie hebben we 5 groepen. Een voorselectie waar de hele jonge meisjes zich voorbereiden op het niveau van doorstroming binnen de andere groepen. Dit zijn de A t/m D groepen. Waarvan A de jongste meisjes en D de oudste meiden zijn. Elke groep heeft zijn eigen trainingsuren en leiding. In totaal staan we met 4 trainsters op de groepen. In de training wordt er aandacht getraind op de 4 wedstrijd toestellen. Dit zijn sprong, brug, balk en vloer. Verder doen we ook nog mee aan de zo genoemde springwedstrijden in zowel groepsverband als individueel. De meiden trainen voornamelijk voor deze wedstrijden. Ook doen ze gedurende het seizoen enkele demonstraties. Denk hierbij aan de nacht van oranje of bij de golfslag.

Het aantal selectiemeiden staat momenteel op 45, maar we hopen straks met het oog op de nieuwe Celine van Gerner turnhal dit aantal omhoog te brengen.
Vriendelijke groeten,
Greet Weening, Ilse Kapitein, Miranda Knol en Hennie Heimans

Turnlessen meisjes voortgezet onderwijs.
Een speciale groep binnen de vereniging zijn de meisjes die op het voortgezet onderwijs zitten. Veelal zitten deze meiden al een tijd lang op turnen en vinden het heerlijk om toch nog een keer in de week een turnles te volgen.
Naast de salto’s die er gesprongen worden vinden wij het ook belangrijk dat deze groep verder blijft ontwikkelen. Een salto wordt zo een salto halve draai en ook proberen we flickflakken aan te leren, salto’s uit de brug te maken, radslag op de balk, dus net even een tikje extra oefeningen.
Deze groep meisjes werkt redelijk zelfstandig en de meiden helpen elkaar, maar leiding is altijd in de zaal om uitleg en tips en trucs te geven.

Heren selectie;
… info volgt …