Greet Weening 35 jaar gym- en turntrainster!

Greet Weening 35 jaar gym- en turntrainster

Dit jaar is het 35 jaar geleden dat Greet Weening haar eerste gymlessen verzorgde. Inmiddels heeft ze jaar in en uit vele uren doorgebracht in de verschillende gymzalen in Emmeloord. Greet begon haar trainerscarrière met het verzorgen van bewegingslessen waarbij met subsidie vanuit de gemeente mensen werden gestimuleerd om te bewegen en de conditie te verbeteren. Deze lessen werden in eerste instantie verzorgd door de christelijke gymvereniging ODI, terwijl Greet zelf nog actief turnde bij SC Emmeloord. In de loop der jaren heeft Greet bij beide verenigingen verschillende groepen gym- en turntrainingen verzorgt. In 2010 fuseerden de Emmeloorder verenigingen tot TGV Emmeloord en kort daarna kreeg de vereniging de beschikking over een prachtige turnzaal met vele mooie voorzieningen voor turntrainingen.

De veelzijdige kennis van Greet maakt het mogelijk dat ze voor zowel jong als oud, recreanten en selectieleden training kan verzorgen. Ze heeft in de loop der jaren vele kinderen onder haar hoede gehad en inmiddels is er zelfs de derde generatie kinderen die net als opa of oma gymles hebben van “juf Greet”.

Om deze mijlpaal te vieren zal er komende week tijdens elke les van Greet aandacht worden besteed aan dit bijzondere jubileum. De aftrap vond afgelopen maandagochtend plaats na afloop van de les aan de dames conditiegroep, dezelfde groep waar haar carrière destijds ook is begonnen.

Het bestuur van TGV spreekt de wens uit om ook komende jaren nog gebruik te kunnen maken van de inzet en ervaring van Greet Weening.

Blije gezichten bij uitreiking Nijntjediploma’s

Bij TGV Emmeloord kunnen kinderen hun Nijntje Beweegdiploma halen wanneer zij alle motorische vaardigheden uit de lessenserie hebben. Dat bijzondere moment liet de club natuurlijk niet zomaar voorbij gaan.

Vijftien kinderen hebben hun felbegeerde Beweegdiploma behaald tijdens een feestelijke uitreiking in de gymzaal aan het Pampuspad. Ook ouders en opa’s en oma’s waren van de partij. De kleuters lieten zien wat zij in de twintig lessen van het Nijntje Beweegprogramma hebben geleerd.

Door middel van een parcours kwamen de verschillende motorische vaardigheden aan bod. Bijvoorbeeld rollen, springen, mikken, glijden, klimmen, klauteren, steunen, duikelen, balanceren en nog veel meer. Trainster Corine Weening is trots op de kleuters die hun beweegdiploma hebben ontvangen. Samen met stagiaire Britney van Eijk organiseerde zij het Nijntje beweegfeest.

Geslaagde recreantenwedstrijd TGV Emmeloord

De recreantenwedstrijd in de Bosbadhal was een groot succes!

Zaterdag 21 april 2018 was het zo ver, de recreantenwedstrijd van TGV Emmeloord waar de jongens en meiden het hele seizoen zo naar uitgekeken hebben.

De dag begon om 10 uur met de meiden en jongens van het jaar 2010, 2011 en 2012. De meiden en jongens waren wat zenuwachtig waar niks meer van terug te zien was toen zij begonnen. De oefeningen zijn super goed uitgevoerd en iedereen heeft super goed zijn/haar best gedaan.

In de middag waren de oudere jongens en meiden aan de beurt. Net als de ochtendwedstrijd is deze wedstrijdronde goed verlopen zonder ongelukken. Deze groep heeft laten zien wat zij in de afgelopen jaren geleerd hebben en wat de jongere meiden allemaal nog kunnen gaan leren.

Het niveau in beide groepen lag erg hoog wat de uitslag spannend heeft gemaakt. De recreanten van TGV Emmeloord hebben allemaal goed laten zien hoe goed zij hun best hebben gedaan en wat zij het afgelopen jaar allemaal hebben geleerd.

Behalve de turners en turnsters is Greet Weening deze dag in het zonnetje gezet. Zij is dit jaar 35 jaar trainster bij de vereniging, wat een applaus waard is. Ter ere van haar 35 jarig jubileum heeft zij deze dag de medailles mogen uitreiken.

Wij hopen dat de jongens en meiden de komende periode net zo goed hun best doen en een volgende wedstrijd willen en kunnen laten zien wat zij hebben geleerd!