Turnsters en turners van TGV Emmeloord plaatsen zich voor NK the Finals in Ahoy

Afgelopen weekend waren er plaatsingswedstrijden voor NK individueel springen. Twee dagen lang wilden vele sporters zich proberen te plaatsen in diverse categorieën. De wedstrijd was dit jaar in Bergen op Zoom. Twee senior turnster uit de C klasse deden dit jaar voor het eerst sinds jaren weer mee in deze categorie. Doel was om dit jaar te kijken waar we stonden, het doel om bij de beste 16 te komen lag zeker niet in onze verwachting. Ruim 60 springers streden hierom in deze categorie. Tot grote verbazing plaatsten de beide dames zich ruim. Charita Koomen voor alle toestellen; op Minitramp plaatste ze zich zelfs als eerste, bij Airtrack als derde en waar Aniek Sturm zich bij Minitramp Pegasus als derde plaatse werd Charita hier vierde. Aniek kreeg tijdens de wedstrijd te kampen met een oude blessure en plaatste zich daardoor helaas niet op de andere 2 toestellen. De plaatsing was in een groot deelnameveld, meer dan 60 deelnemers wilden zich proberen om in de top 16 te komen. Schelte van der Heide en Chris Fokkens zich al eerder voor de allround wedstrijd van de Heren respectievelijk in 2e en 3e divisie. Deze vier sporters zullen shinen tijdens THE FINALS van de Dutch gymnastics KNGU, 22 en 23 juni zijn in Ahoy Rotterdam.

Reacties zijn gesloten.